Glitre

2.08.2010

Include eller API? Ja takk, begge deler!

Filed under: API — magnusenger @ 11:04

Tanken med Glitre var i utgangspunktet at komponenten som utvikles skulle være en «include», dvs en PHP-fil som kan inkluderes i en annen PHP-fil og gjøre en del funksjoner tilgjengelige for koden i den inkluderende fila.

Allerede tidlig i arbeidet ble det imildertid klart at det ikke vil være mye vanskeligere å bygge et API på toppen av includen, slik at Glitre får muligheten til å «snakke» med kode som ikke nødvendigvis kjører på den samme maskinen som Glitre selv. Dette er dels nyttig for å teste Glitre – man kan kjøre søk gjennom Glitre og få ut trefflista som feks XML, dels kan det gjøre det enklere å ta i bruk Glitre. Dersom man ikke har tilgang til å installere de komponentene som er nødvendige for at Glitre skal fungere på den maskinen der man trenger funksjonaliteten vil man kunne installere den på et annet, egnet sted, og så benytte APIet for å hente de dataene man trenger.

Tanken er at APIet skal kunne returnere data i ulike MARC-format, XML, JSON osv. Denne Funksjonaliteten vil bli implementert i form av «plugins» – dvs at prosjektet kanskje ikke rekker å implementere all tenkelig funksjonalitet, men at det ihvertfall skal foreligge et rammeverk som skal gjøre det så enkelt som mulig å få den på plass etter hvert.

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: